Μουσικά

Συναυλία με κοινωνικό χαρακτήρα – Η ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΙΑ

ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡAIΑ παρουσιάζουν τo

cafe aman

 

Σε μουσική διεύθυνση
ΘΕΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30
Την παράσταση θα ανοίξει το συγκρότημα ‘’ΧΟΡΔΕΣ’’ από το ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ.

——————————————————————————————————————-

Με τίτλο
Η ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΙΑ

το Καφέ Αμάν παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Πειραιά και την επονομαζόμενη «Μάγκα» ή «Μαγκία», που είναι η κοινότητα των «περιθωριακών» όπως χαρακτηρίζονται, που σε συνεργασία με τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922, γέννησαν το «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».
Με Αφηγητή τον σκηνοθέτη του ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ, Κώστα Φέρρη, πραγματοποιείται μία περιπλάνηση στην Ιστορία των Ελλήνων, από το 1834 ως σήμερα, διανθισμένη με τα ωραιότερα ρεμπέτικα τραγούδια των Βαμβακάρη, Μπάτη Παγιουμτζή, Τούντα κλπ.. που ύμνησαν το πιο ξακουστό λιμάνι της Ελλάδας, και τους Πειραιώτες του.
Η Αλληλεγγύη Πειραιά με τη συναυλία αυτή τιμά το «τόπο της» τον Πειραιά και τις γειτονιές του .

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για να την κάλυψη των αναγκών των άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας που ζουν σήμερα κάτω από δυσχερείς συνθήκες και κάτω από τα όρια της φτώχειας λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις», είναι η βασική αρχή της Αλληλεγγύης Πειραιά…. Είναι η αναγνώριση της ανάγκης να υπερασπίζει ο ένας την ανάγκη του άλλου, με γνώμονα την αλλαγή της νοοτροπίας και τη διαμόρφωση μιας νέας φιλοσοφίας για τη ζωή, με βάση το συλλογικό συμφέρον έναντι του ψυχρά ιδιωτικού. Είναι αυτός που συμπαρίσταται και διατίθεται να προσφέρει την υποστήριξή του στο συνάνθρώπο του.
Μέχρι σήμερα η αλληλεγγύη πειραιά έχει δημιουργήσει ένα έμπρακτο δίκτυο στήριξης στους εξής τομείς..

Η Αλληλεγγύη Πειραιά, ευαισθητοποιημένη από την πρώτη στιγμή, στο ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα μας λόγω της προσφυγικής κρίσης, στέκεται καθημερινά αρωγός στις ανάγκες των προσφύγων, και πρωτοστατεί με συλλογή και διανομή τροφίμων στα κέντρα υποδοχής.

Στις 31 Αυγούστου προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να τραγουδήσουμε μαζί για τον Πειραιά… για τις φτωχογειτονιές, την προσφυγιά, τη ‘’μαγκιά’’, τον πολιτισμό τους , την αξιοπρέπειά τους, την ιστορία τους.
Γιατί στον Πειραιά οι ‘’μάγκες’’ δεν πέθαναν. Μπορεί να μη φοράνε σακάκια εκείνης της εποχής και να είναι ‘’μυστακοφόροι’’ αλλά έχουν – όπως είχαν πάντα – μπέσα ,τιμή και ξηγιούνται παλικαρίσια.

Τιμή εισιτηρίου10 ευρώ και 8 ευρώ (για άνεργους και φοιτητές)

 

Leave a Comment